اگر می خواهید جوانی خودتان را حفظ کنید این شش نوع غذا را فراموش نکنید: روغن زیتون،ماست،ماهی،شکلات، آجیل و توت سیاه!


1- روغن زیتون: چهار دهه پیش نتیجه مطالعات محققان 7 کشور به این نتیجه دست یافت که چربی های اشباع نشده تک ظرفیتی در زیتون به طور بارزی باعث کاهش سرعت ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان می شود. اکنون ما میدانیم که روغن زیتون دارای پلی فنول ها و آنتی اکسیدانهای قوی می باشد که مانع ابتلا به بیماریهای مرتبط با سن فرد می شود.

2- ماست: در دهه 1970 شایع شد که تعداد افراد بالای صد سال در کشور جورجیا بیشتر از سایر کشورها است و گزارشات آن زمان اعلام کرد که علت این امر یعنی طول عمر زیاد خوردن ماست است . غذایی که در تمام رژیم های غذایی مردم جورجیا وجود دارد. در حالیکه به طور مستقیم قدرت معجزه آسای ماست هنوز ثابت نشده بود. ماست منبع غنی از کلسیم است که مانع ابتلا به استئو پروسیز می شود و کمک موثری در حفظ سلامت دستگاه گوارش است و خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی مرتبط با سن را کاهش می دهد.

3- ماهی: سی سال پیش محققان شروع به مطالعه در مورد علت عدم ابتلای بومیان آلاسکا به بیماریهای قلبی کردند. اکنون دانشمندان می دانند که علت این امر مصرف فوق العاده زیاد ماهی توسط آنها بوده است. ماهی منبع فراوان از روغن امگا 3 است که مانع رسوب کلسترول در شریان ها و آریتمی قلبی می گردد.

4- شکلات: در بین مردم کنا از جزیره سان بلاس، دور از سواحل پاناما ، سرعت ابتلا به بیماریهای قلبی 9 برابر کمتر از مردم خود پاناما می باشد . و اما دلیل؟! مردم کنا نوعی نوشیدنی که سرشار از کاکائو می باشد به مقدار زیاد مصرف می کنند. کاکائو منبعی غنی از فلانوول ها می باشد که سلامت عملکرد رگ های خونی را حفظ می کند و در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون ، دیابت نوع دو، بیماریهای کلیوی و دیوانگی را کاهش میدهد.

5- آجیل: مطالعات نشان میدهد که افرادی که آجیل می خورند به طور متوسط 2/5 سال بیشتر عمر می کنند. آجیل منبع غنی از روغن های اشباع نشده است و بنابر این خاصیتی شبیه روغن زیتون دارند. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ، مواد معدنی و فیتوشیمیایی ها مثل آنتی اکسیدان ها می باشد.


6- توت سیاه: در یک مطالعه برجسته که در سال 1999 به چاپ رسید محققان تاثیر مصرف توت را در افزایش طول عمر موشهای آزمایشگاهی نشان دادند. که این تاثیر د رمورد انسان نیز صدق می کند. ترکیبات موجود در توت التهاب و آسیب های احتراقی را تسکین می دهد همچنین مانع کاهش حافظه و عملکرد مغزی می شود

گروه ترجمه سلامت نیوز-مترجم: فاطمه زرمهر

هفت فایده مهم چاى سبز

نوشیدنى چاى سبز فواید بسیارى دارد که فقط ما به هفت مورد از آن ها اشاره مى کنیم:
۱- نوشیدن آن کمک به از دست دادن وزن اضافى مى کند.

۲- این نوشیدنى ممکن است در مبارزه علیه علایم و نشانه هاى ناشى از بالا رفتن سن کمک کند. زیرا شامل مقادیر زیادى از ویتامین C,E است که آنتى اکسیدان هستند و همان طور که مى دانیم آنتى اکسیدان ها توانایى مبارزه با رادیکال هاى آزادى را که به سلول ها صدمه مى زنند دارند.

 ۳- این نوشیدنى ممکن است به بیماران آسمى کمک کند، زیرا شامل تئوفیلین (شل کننده عضلانى) است، در نتیجه سبب مى شود که ماهیچه هاى اطراف لوله هاى تنفسى شل شود که به دنبال آن بیماران آسمى با محدودیت کم ترى تنفس مى کنند.

۴- چاى سبز ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. فشار خون بالا شما را مستعد حمله قلبى و سکته مى کند. این نوشیدنى همچنین از تشکیل لخته هاى خونى جلوگیرى مى کند.

 ۵- گزارش شده که چاى سبز در مبارزه علیه سرطان کمک مى کند.

۶- نوشیدن این آشامیدنى به پایین آوردن کلسترول بدن ما نیز کمک مى کند. پایین آوردن کلسترول بدون هیچ گونه اثرات جانبى در مطالعاتى که از چاى سبز استفاده کرده اند گزارش شده است.

۷- این نوشیدنى ممکن است به بدن شما در مبارزه علیه عفونت ها کمک کند.

چه بخوریم تا چشم‌هایمان زیباتر بمانند

رژیم غذایی تاثیر به سزایی روی سلامت و زیبایی چشم‌ها دارد. مراقبت چشم‌ها در افرادی که به مدت طولانی از چشم‌های خود استفاده می‌کنند و یا در محیط‌های پر نور و کم نور کار می‌کنند، ضروری است. جهت سلامت چشم‌ها یک رژیم متعادل شامل شیر، کره، میوه‌ها، سبزی‌های سبز و پروتئین‌ها باید مصرف شود. هر یک از مواد غذایی مورد نیاز برای بدن در سلامت و زیبایی چشم‌ها موثر است.

جریان طبیعی اشک یا سلامت غشاء‌های مخاطی جهت درخشندگی چشم‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. جهت سلامت بافت‌هایی که در بخش داخلی مجاری اشکالی یا غدد اشکی قرار می‌گیرد و تحت عنوان غشاء‌های مخاطی نامیده می‌شود، مصرف یک رژیم غذایی مناسب ضروری است.
یک رژیم غذایی ایده‌آل شامل غذاهای طبیعی و نپخته است. میوه‌های تازه مانند پرتقال، سیب، انگور، هلو و انار؛ سبزی‌های سبز مانند کاهو، کلم، اسفناج؛ سبزی‌های ریشه‌ای مانند سیب‌زمینی، شلغم، هویج، پیاز، چغندر؛ غلات، میوه‌های خشک و محصولات لبنی از موارد ضروری محسوب می‌شوند.
مصرف مقادیر بیش از اندازه مربا، کیک، شیرینی، شکرسفید، نان سفید، چای و قهوه به همراه گوشت و ماهی می‌تواند روی نحوه هضم غذا و سلامت بدن اثر منفی بگذارد.
غذاهایی که سبب یبوست شده و یا در دستگاه‌ گوارش گاز ایجاد می‌کنند و مواد مسکر مضر بوده و از مصرف آنها اجتناب‌ باید کرد.
مصرف ویتامین‌‌های گروه A و Bجهت دستیابی به سلامت بینایی ضروری است. سبزی‌ها، شیر، پنیر، تخم‌مرغ، میوه، موز، گوجه‌فرنگی، مخمرها و دانه آفتابگردان و روغن بادام منابع ارزشمند این ویتامین‌ها محسوب می‌شوند. کاهش دید می‌تواند در اثر نقص ریبوفلاوین ایجاد شود که با مصرف آن قابل حل است.
هویج خام حاوی این ویتامین‌ها است و به سلامت و درخشندگی چشم کمک می‌کند. بنابراین مقادیری زیادی از آنها را باید مصرف کرد.
اثر ویتامین A
ضروری‌ترین ترکیب جهت سلامت چشم‌ها ویتامین A است. بنابراین مصرف مقادیر قابل توجه از این ویتامین را باید در رژیم غذایی قرار داد. روغن کبد ماهی، شیر، کره، زرده تخم‌مرغ، کدوتنبل، هویج، سبزی‌های سبز، گوجه‌فرنگی، پرتقال و لیمو منابع ارزشمند این ویتامین محسوب می‌شوند.
در صورتی که میزان ویتامین A در رژیم غذایی کم باشد، ممکن است حساسیت به نور در چشم‌ها، پرش در دید و خستگی در چشم‌ها ایجاد شود و در موارد کمبود شدید ویتامینA این حالات تشدید می‌شود.
جهت زیبایی سلامت و درخشندگی چشم‌ها مصرف 10000 واحد ویتامین A در روز برای بزرگسالان ضروری است.

آنچه چشم‌هایتان خواسته‌اند
میوه و سبزی‌ها جهت تامین ویتامین‌ث

گوشت بدون چربی، مرغ ماهی، غلات و سبزی‌های تیره جهت تامین ویتامین‌های گروه ب
غذاهای دریایی و غلات جهت تامین روی
دانه‌های روغنی و آووکادو جهت تامین ویتامین E
هویج سیب‌زمینی سبزی‌ها تیره جهت تامین بتاکاروتن

چه غذاهایی بخوریم تا لاغر شویم :: روشهای درمان چاقی::

 تعریف چاقی بر اساس ایندکس جرمی بدن:

فرمول محاسبه ی ایندکس جرمی بدن
Body Mass Index BMI

وزن (کیلو گرم) / قد *2 (متر)
وزن (بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر مربع قد (بر حسب متر)
18.5 > : لاغر
18.5 – 24.9 : وزن مطلوب
25- 29.9 : اظافه وزن
30 – 34.9 : چاق
35- 39.9 : چاق مرگبار


غذاهای دارای کالری منفی چه غذاهایی هستند؟

نخست به تعریف واژه کالری می پردازیم:

کالری واحد استاندارد اندازه گیری مقدار انرژی موجود در مواد غذایی می باشد.
تمامی انواع غذا ها حاوی مقادیری کالری می باشند. در حقیقت هیچ گونه ماده ی غذایی به جز آب وجود نداشته که کاملا عاری از هرگونه کالری باشد.
واژه ی غذا های دارای کالری منفی در حقیقت به غذا هایی اطلاق می گردد که بدن برای هضم و جذب و نیز استفاده از آنها، به صرف مقادیر بالاتری از انرژی در مقایسه با محتوای انرژی موجود در این غذا ها، نیازمند می باشند. که این در نهایت موجب سوختن مقداری انرژی توسط بدن می گردد.
بدن برای هضم و جذب غذا ها و نیز استفاده از ویتامین ها، مواد معدنی و نیز دیگر فاکتور های تغذیه ای موجود در مواد غذایی، به صرف انرژی نیاز مند می باشد. هر چه بدن راحت تر قادر به تجزیه، و نیز استفاده از مواد مغذی موجود در یک ماده ی غذایی باشد، سلول های بدن، به منظور هضم و جذب آن ماده ی غذایی، نیازمند به صرف مقدار انرژی کمتری خواهند بود. و برعکس، هرچه استخراج ترکیبات مغذی موجود در یک ماده ی غذایی مشکل تر باشد، سلولهای بدن برای هضم و جذب و نیز استفاده از ترکیبات موجود در آن ماده ی غذایی، نیازمند به صرف مقدار انرژی بیشتری خواهند بود.

غذاهای دارای کالری منفی

اینها در واقع غذاهایی هستند که مقدار انرژی مورد نیاز برای هضم و نیز جذب آنها توسط بدن انسان، به مراتب بالاتر از مقدار انرژی موجود در این غذاها می باشد. در حقیقت، استفاده از کالری های موجود در این دسته از غذاها برای بدن انسان دشوار بوده، و بنا بر این بدن به منظور هضم و جذب این دسته از مواد غذایی نیازمند صرف مقادیر زیادی از انرژی می باشد.

در نتیجه:
بدن برای هضم و جذب غذاهای دارای کالری منفی نیازمند به صرف مقادیر بیشتری انرژی در مقایسه با محتوای انرژتیکی موجود در این غذا ها می باشد، که این به نوبه ی خود منجر به افزایش انرژی مصرفی بدن و در نتیجه منجر به کمک به کاهش وزن می گردد. به همین دلیل، غذاهای کالری منفی به غذا های چربی سوز نیز معروف می باشند.

به عنوان مثال:
یک قاچ کیک دارای حدودا 500 کالری می باشد، و سلول های بدن نیز به منظور هضم و جذب این قاچ کیک نیاز مند به صرف حدودا 200 کالری می باشند. در نهایت، پس از پایان تمامی پروسه های متابولیکی توسط بدن، و هضم و جذب غذا توسط دستگاه گوارشی، مقدار 300 کالری اظافی در نتیجه ی مصرف این قاچ کیک باقی خواهد ماند. این کالری ها نیز به نوبه ی خود به تجمع چربی در بدن، و نیز به افزایش وزن کمک کرده، و در نهایت منجر به ایجاد مشکل اضافه وزن می گردند.
حال آنکه، اگر غذای مصرفی دارای 100 کالری بوده و بدن نیز برای هضم و جذب آن به صرف 150 کالری نیازمند باشد، در واقع به مانند این است که با خوردن این غذا بدن نه تنها کالری ای مصرف ننموده بلکه 50 کالری نیز سوزانده است.
به عنوان مثال بدن برای هضم و جذب یک ظرف 100 گرمی کلم بروکلی نیازمند به صرف حدودا 100 کالری می باشد، حال آنکه این مقدار کلم دارای فقط چیزی در حدود 25 کالری می باشد.
پس بنابر این هرچه مقدار بیشتری از این کلم را مصرف نماییم، بدن نیز برای متابولیسم و هضم و جذب آن مقدار بیشتری کالری خواهد سوزاند.

غذا های مختلف حاوی مقادیر متفاوتی از کالری، کربوهیدراتها، چربی ها، پروتیین، مواد معدنی، ویتامین ها و دیگر ترکیبات می باشند.
بدن انسان برای هضم و جذب مواد غذایی مختلف، و نیز به منظور انجام واکنش های مختلف متابولیکی، نیازمند به انواع گوناگونی از آنزیم ها می باشد.
غذا های کالری منفی در حقیقت حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، و نیز دیگر مواد مورد نیاز بدن می باشند. که این ویتامین ها و مواد معدنی برای تولید، و نیز فعالیت بسیاری از آنزیمهای بدن مورد نیاز می باشند. بدین ترتیب نیز، غذا های کالری منفی، به واسطه ی نقش خود در فراهم آوردن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، به بدن در تجزیه و نیز متابولیسم مواد غذایی مصرفی کمک می نمایند.

در واقع مقدار ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این دسته از گیاهان در حدی است که نه تنها به بدن در تجزیه و سوخت کالری های موجود در این غذاها کمک می کند، بلکه به بدن در سوخت کالری های موجود در دیگر انواع غذاهای مصرف شده نیز کمک می نماید. همچنین این دسته از گیاهان حاوی مقادیر بالایی از فیبر (سلولز) و نیز آب می باشند. بدیهی است که آب دارای هیچگونه کالری نمی باشد و سلولز نیز قابل جذب توسط بدن نبوده و به تجمع چربی و افزایش وزن نخواهد انجامید. به علاوه، محتوای سلولزی این گیاهان به عملکرد دستگاه گوارشی کمک نموده و دفع مواد زاید توسط روده ها را افزایش خواهد داد که این امر نیز به نوبه ی خود به کاهش وزن کمک چشمگیری می نماید.

فهرستی از غذا های دارای کالری منفی

سبزیجات:
کدو، کلم، اسفناج، شلغم، کلم برگ، کرفس، فلفل قرمز، خیار، سیر، مارچوبه، کلم بروکلی، کلم گل، لوبیا سبز، پیاز، گوجه فرنگی، پیازچه، تره فرنگی.
میوه ها:
سیب، گریپ فروت، لیمو، پرتقال، توت فرنگی، نارنگی، آناناس، مانگو، آلو.



غذا های کالری منفی تماما از میوه ها و نیز سبزیجات بوده، و همان طور که قبلا نیز ذکر شد این غذاها حاوی مقادیر بالایی از سلولز و آب می باشند. آب دارای هیچ گونه کالری ای نمی باشد. به علاوه، سلولز نیز به علت فقدان آنزیم سلولاز در بدن انسان، قابل جذب توسط بدن نبوده و بنابر این بدن قادر به متابولیسم سلولز و نیز استفاده از کالری های موجود در این ماده ی غذا یی نمی باشد. حیواناتی از قبیل گاو، و گوسفندان قسمت عمده ی کالری های مورد نیاز بدن خود را از مصرف سلولز، که در گیاهان و علف موجود می باشد به دست می آورند.